Vellen en demonteren van bomen

Boomverzorging Vande Kerckhove

Boomverzorging Vande Kerckhove is uw specialist voor het vellen of demonteren van bomen op bijzondere plaatsen op een veilige manier. Wanneer een boom ziektes of schimmels heeft kan deze zodanig verzwakken dat de veiligheid in het gedrang komt. Het kan ook zijn dat bepaalde bomen moeten wijken voor werkzaamheden of omdat ze te groot of te oud zijn geworden. Of misschien wil u gewoon nieuwe ruimte creëeren. In al deze gevallen is het aangewezen om uw boom te laten verwijderen door een ervaren specialist.

Veiligheid op de eerste plaats

Het omzagen of vellen van een boom is enkel mogelijk wanneer er voldoende plaats is om hem veilig en zonder (schade)gevaar te laten omvallen. Indien dit mogelijk is, maken wij een zaagsnede op een bepaald punt zodat we kunnen kiezen waar de boom uiteindelijk zal neerkomen. Achteraf kunnen wij ook zorgen voor het verwerken van het hout en/of het uitfrezen van de stronk.

Van zodra er eigendommen in de weg staan, bijvoorbeeld de woning, een tuinhuis, andere bomen of een afsluiting, dan moet de boom gedemonteerd worden. Wij breken de boom tak voor tak en stuk na stuk af. Met behulp van klimtouw en opvangtechnieken laten we de afgezaagde delen op een veilige manier naar beneden.

Soms is het vellen van een boom niet voldoende. Sommige schimmels blijven ook na het verwijderen van de boom in het wortelgestel in de grond actief. In dit geval moeten de wortels worden uitgefreesd en in sommige gevallen is het zelfs nodig om de grond af te graven en nieuwe aan te voeren om alle sporen van schimmels weg te krijgen.

Boomverzorging Vande Kerckhove is uw specialist voor het vellen of demonteren van elke boom, op elke plaats, zonder schade aan te brengen aan huizen of omheiningen. Neem contact op met ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. 

Boomverzorging Vande Kerckhove Boomverzorging Vande Kerckhove Boomverzorging Vande Kerckhove Boomverzorging Vande Kerckhove Boomverzorging Vande Kerckhove Boomverzorging Vande Kerckhove Boomverzorging Vande Kerckhove Boomverzorging Vande Kerckhove Boomverzorging Vande Kerckhove Boomverzorging Vande Kerckhove