Kroonverankering

Sommige bomen zijn ten dode opgeschreven door groeistoornissen, vervorming of een slechte standplaats. Daarnaast hebben vele bomen te leiden onder overmatig snoeien of onnodig vellen. Door het plaatsen van een kroonverankering kan u dergelijke bomen toch een veel langer leven gunnen en ervoor zorgen dat de situatie veilig blijft.

Wat is een kroonverankering?

Een kroonverankering is een kunstmatige, flexibele verbinding die door een boomverzorger geplaatst wordt om ervoor te zorgen dat een tak niet uitbreekt. Een kroonverankering kan geplaatst worden tussen takken onderling of tussen een tak en de stam. Een goed geplaatste kroonverankering zorgt dat de boom gestimuleerd blijft, om uit zichzelf nieuw hout te maken, dat zorgt voor versteviging van de kruin in zijn geheel.

Met een kroonverankering worden de zwakke plekken van uw boom ondersteund. Zo kunnen piek belastingen tijdens een storm bijvoorbeeld geleidelijk opgevangen worden, waardoor er minder grote krachten op de aanhechtingen komen te staan. Bij een erg ongelukkige zijwind is het niet altijd te voorkomen dat een verankerde tak toch losscheurt, het anker voorkomt dan wel dat er schade aan de omgeving ontstaat.

Wanneer moet u een kroonverankering laten plaatsen?

Wanneer er sprake is van zware takken aan een monumentale boom met een verminderde groei. Bij slechte takaanhechtingen en plakoksels. Of wanneer er absoluut geen zware tak uit mag breken, of om een boom die los is komen te staan door een storm de kans te geven zich weer goed te wortelen.

Boomverzorging Vande Kerckhove is uw specialist voor het correct plaatsen van een kroonverankering. Een kroonverankering kan het leven van een boom verlengen indien correct geplaatst, maar ook zeker verkorten indien fout gezet. Als Certified European Tree Worker beschikken wij over de nodige ervaring en expertise voor het plaatsen van een kroonverankering.

Neem een kijkje op onze ETW pagina voor meer informatie, of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. 

Boomverzorging Vande Kerckhove Boomverzorging Vande Kerckhove